Alles bij?

Het minder leuke aan op reis gaan, vind ik het inpakken! Het is heel tijdrovend en hoewel ik weet dat het helemaal geen ramp is als we iets vergeten zijn, geeft het me iedere keer opnieuw toch veel stress.

Maar, ik kan terugvallen op onze ‘volledige vakantiechecklist’. Hierop staat alles wat we moeten/willen meenemen op reis en dat maakt het inpakken toch net iets aangenamer!

Ik ben zeven jaar geleden vertrokken van een basislijst. Deze heb ik doorheen de jaren systematisch aangevuld met spullen die we op reis nodig hadden, maar vergeten waren.

Ondertussen kan ik zeggen dat onze lijst ‘volledig’ is. Weliswaar volledig voor ons gezin. Wij zijn met onze jongens (12, 9 en 7 jaar) tot hiertoe steeds dichtbij huis op vakantie gegaan, in een chalet of ingerichte tent.

Je kan onze ‘volledige vakantiechecklist’ onderaan deze pagina downloaden. Deze lijst is een goede basis om van te vertrekken, maar je zal hem dus nog op maat van jouw gezin moeten maken!

Dus, merk je op verlof dat je iets mist, vul de lijst gewoon aan voor je volgende verlof! Zo krijg ook jij jouw ‘volledige vakantiechecklist’ en wordt het inpakken van je koffers de volgende keer een makkie.