Alles bij?

Het minder leuke aan op reis gaan, vind ik het inpakken van de koffers. Het is een tijdrovende bezigheid. En hoewel ik weet dat het helemaal geen ramp is als we iets vergeten zijn, geeft het me iedere keer opnieuw veel stress.

Wat het inpakken iets aangenamer maakt, is dat ik kan terugvallen op onze ‘volledige vakantiechecklist’. Hierop staat alles wat we moeten/willen meenemen op reis.

Ik ben zes jaar geleden vertrokken van een basislijst. Deze heb ik doorheen de jaren systematisch aangevuld met alles wat we op reis nodig hadden, maar helaas niet bij hadden. De vakantie nadien hadden we deze zaken dan zeker wel bij :-)!

Ondertussen kan ik zeggen dat onze lijst ‘volledig’ is. Weliswaar volledig voor ons gezin. Gert en ik hebben drie zonen: Ruben (11 jaar), Siebe (8 jaar) en Lander (6 jaar). Wij gaan steeds dichtbij huis op vakantie, in een chalet, bungalow of ingerichte tent.

Je kan onze ‘volledige vakantiechecklist’ onderaan deze pagina downloaden. Hij zal een goede basis zijn om van te vertrekken, maar je zal hem nog op maat van jouw gezin moeten maken.

Dus, merk je op verlof dat je iets mist, vul de lijst gewoon aan voor je volgende verlof! Zo krijg ook jij jouw ‘volledige vakantiechecklist’ en wordt het inpakken van je koffers de volgende keer een makkie ;-).