Blog

De voordelen van een opgeruimde kledingkast

Een overvolle kleerkast hebben, maar toch het gevoel hebben dat je niets hebt om aan te trekken…

Voor veel mensen herkenbaar denk ik.

De oplossing: koop niet nog meer kleren, maar ruim op! Neem afscheid van zoveel mogelijk overbodige items en hou enkel die stuks bij die je effectief en graag draagt. Een kast vol favoriete stuks – favoriet om welke reden ook – klinkt heerlijk, toch!?

Lees verder “De voordelen van een opgeruimde kledingkast”

Miskopen voorkomen

De solden zijn gestart.

Goed voor de portemonnee? Niet altijd!
Het gevaar bestaat dat je iets koopt, niet omdat je het écht nodig hebt of écht mooi vindt, maar vooral omdat het afgeprijsd is. Maar al te vaak blijkt dit dan achteraf een ‘miskoop’ te zijn in plaats van een ‘geweldig koopje’.

Lees verder “Miskopen voorkomen”

Cadeaus geven/krijgen

Iedere maand mag ik uitkijken naar een nieuw, prachtig boeket. ik kreeg namelijk een bloemenabonnement cadeau. Een heerlijk geschenk, aangezien ik heel blij word van bloemen en ik iedere keer weer denk aan de ‘gevers’ op het moment dat ik het boeket krijg!

Lees verder “Cadeaus geven/krijgen”

De magie van opruimen

De magie van opruimen is tot stand gekomen vanuit mijn enthousiasme voor opruimen en creatief bezig zijn, vanuit mijn liefde voor interieurs en mooie spullen, vanuit mijn ervaring als mama van drie zonen (hoewel ook bij ons lang niet alles even vlot verloopt!), en vanuit mijn eigen zoektocht naar een duurzamer leven. Want opruimen is duurzaam! Het verandert je kijk op spullen en creëert bewustzijn. Deze ecologische invalshoek zal als een rode draad door het hele boek lopen.

Heb jij ook behoefte aan (meer) structuur, routine en rust in je dagelijkse leven?

Lees verder “De magie van opruimen”

Overzicht in je dvd-collectie

Heb jij best een grote verzameling dvd’s, maar weet je niet meer goed wat er allemaal tussen zit? Wordt er eigenlijk niet meer zoveel naar een dvd gekeken, omdat jullie bv Netflix hebben? Dan is het hoog tijd om je dvd-collectie eens onder handen te nemen!

Belangrijk is dat je je eerst afvraagt hoe het komt dat je er zoveel hebt? Heb je ze vooral zelf gekocht, of eerder gekregen? Zijn ze van jou, of vooral van je partner, kinderen…

Lees verder “Overzicht in je dvd-collectie”

Voor altijd opgeruimd!?

Eens je opgeruimd hebt, wil je het toch ook graag opgeruimd houden!? Volgende ‘gouden tips’ zullen je daarbij helpen.

  • Wist je dat rommel, andere rommel aantrekt? Als je spullen ergens ‘voor even’ neerlegt, zal je zien dat daar binnen de kortste keren andere spullen bij komen te liggen. Geef al je spullen daarom een vaste en logische plek én leg alles na gebruik meteen terug op de juiste plek! Zorg er uiteraard voor dat ook je huisgenoten op de hoogte zijn van de ‘vaste plekken’ in huis. Bovendien vind je zo alles ook gemakkelijk terug!
Lees verder “Voor altijd opgeruimd!?”

Alles bij?

Het minder leuke aan op reis gaan, vind ik het inpakken! Het is heel tijdrovend en hoewel ik weet dat het helemaal geen ramp is als we iets vergeten zijn, geeft het me iedere keer opnieuw toch veel stress.

Maar, ik kan terugvallen op onze ‘volledige vakantiechecklist’. Hierop staat alles wat we moeten/willen meenemen op reis en dat maakt het inpakken toch net iets aangenamer!

Lees verder “Alles bij?”

Kintsugi

Kintsugi (‘gouden verbinding’) – ook wel Kintsukuroi (‘gouden reparatie’) genoemd – is de Japanse kunst van het herstellen van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak.

Meestal probeert men iets dat stuk is onzichtbaar te repareren. Kintsugi doet net het tegenovergestelde en benadrukt de breuklijnen met goudverf. Kintsugi draait om het waarderen van een voorwerp. Ieder object heeft een verhaal en sporen van breuk en herstel dragen bij aan de schoonheid ervan. Het herstelde resultaat wordt zelfs hoger ingeschat dan het originele. Mooier, authentieker.

Lees verder “Kintsugi”

Baksoda? Schoonmaaksoda?

Natriumcarbonaat, natriumbicarbonaat, schoonmaaksoda, baksoda, zuiveringszout…
Wat is wat en wat is het verschil :-)?

Eigenlijk kan baksoda (fijnste korrel) hetzelfde als huishoudsoda én nog meer. Huishoudsoda (grovere korrel) is agressiever en daardoor effectiever als het om schoonmaken gaat, maar het is absoluut niet geschikt voor lichamelijk gebruik en consumptie.

Lees verder “Baksoda? Schoonmaaksoda?”