Blog

Alles bij?

Het minder leuke aan op reis gaan, vind ik het inpakken! Het is heel tijdrovend en hoewel ik weet dat het helemaal geen ramp is als we iets vergeten zijn, geeft het me iedere keer opnieuw toch veel stress.

Maar, ik kan terugvallen op onze ‘volledige vakantiechecklist’. Hierop staat alles wat we moeten/willen meenemen op reis en dat maakt het inpakken toch net iets aangenamer!

Lees verder “Alles bij?”

Workshop ‘sooki_orderust’

Een maand lang samen ontspullen en opruimen.

Vanaf maandag 1 maart 2021 kan je deelnemen aan de tweede editie van de workshop ’sooki_orderust’. Met deze cursus wil ik je laten voelen hoe bevrijdend minimaliseren werkt. Zie het als een kennismaking met het positieve effect van ontspullen en opruimen :-).

De workshop zal via een privé Instagram account @sooki_orderust verlopen, zodat de content alleen voor deelnemers zichtbaar is. Je kan een ticket kopen voor € 37,00 incl. btw én inclusief een e-book.

Lees verder “Workshop ‘sooki_orderust’”

Kintsugi

Kintsugi (‘gouden verbinding’) – ook wel Kintsukuroi (‘gouden reparatie’) genoemd – is de Japanse kunst van het herstellen van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak.

Meestal probeert men iets dat stuk is onzichtbaar te repareren. Kintsugi doet net het tegenovergestelde en benadrukt de breuklijnen met goudverf. Kintsugi draait om het waarderen van een voorwerp. Ieder object heeft een verhaal en sporen van breuk en herstel dragen bij aan de schoonheid ervan. Het herstelde resultaat wordt zelfs hoger ingeschat dan het originele. Mooier, authentieker.

Lees verder “Kintsugi”

Baksoda? Schoonmaaksoda?

Natriumcarbonaat, natriumbicarbonaat, schoonmaaksoda, baksoda, zuiveringszout…
Wat is wat en wat is het verschil :-)?

Eigenlijk kan baksoda (fijnste korrel) hetzelfde als huishoudsoda én nog meer. Huishoudsoda (grovere korrel) is agressiever en daardoor effectiever als het om schoonmaken gaat, maar het is absoluut niet geschikt voor lichamelijk gebruik en consumptie.

Lees verder “Baksoda? Schoonmaaksoda?”

Een notitieboekje, onmisbaar!

Heb jij een notitieboekje?

Of noteer jij alles op losse papiertjes? Dan heb je het waarschijnlijk ook al wel voor gehad dat je niet meer wist waar je dat papiertje met dat belangrijke telefoonnummer, of met die belangrijke afspraak die je nog in je agenda moest noteren… had gelaten.

Gedaan met die losse papiertjes! Schaf zo snel mogelijk een notitieboekje aan :-).

Lees verder “Een notitieboekje, onmisbaar!”

Minder is meer

Wie wil er nu niet graag méér vrije tijd, méér rust, méér ruimte… hebben? Het is helaas niet eenvoudig om dit ‘meer’ ingepland te krijgen in onze overvolle agenda’s!

De oplossing is… minderen :-).

Hoe minder je hebt, hoe meer tijd je kan besteden aan de dingen die je graag doet en die je belangrijk vindt. Want alles wat je hebt, kost namelijk geld, tijd, energie en vraagt aandacht: poetsen, herstellen, water geven, voeden, erover nadenken, zorgen maken…

Lees verder “Minder is meer”

Weekplanner

Mijn zoektocht naar de ideale weekplanner bleek een hele uitdaging. De familieplanners die ik tegenkwam, voldeden nooit aan al mijn ‘voorwaarden’ :-).

Ofwel waren de vakjes om alles in te schrijven veel te klein, waardoor het een rommeltje werd. Of de planners waren niet praktisch ingedeeld en ik miste extra ruimte voor bv boodschappen, menu… Vaak waren ze ‘versierd’, terwijl ik van strak en eenvoudig hou. En, ik had ook geen zin om ieder jaar een nieuwe te moeten kopen! Ik was gewoon op zoek naar een eenvoudige, praktische, herbruikbare en leuke weekplanner, maar dit was dus blijkbaar niet evident.

Lees verder “Weekplanner”

De rommelschuif

Heb jij een rommelschuif? Een plek voor nietszeggende papiertjes, rekkers, duimspijkers, spaarzegeltjes, pennen… en andere kleine spullen/prullen die geen eigen opbergplaats hebben? Waarschijnlijk wel. Ik ook :-)!

Zelfs de meest georganiseerde mensen hebben er (hoogstwaarschijnlijk) één.

Om je huis snel opgeruimd te krijgen, is het belangrijk dat je alles een logische én vaste plaats geeft. Maar, er zijn altijd wel spulletjes die geen eigen opbergplek hebben. Deze komen dan terecht in ‘de rommelschuif’.

Lees verder “De rommelschuif”

‘Ontspul-vragenlijst’

Zie jij er ook zo tegenop om op te ruimen? Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Er is zoveel!

Je bent in ieder geval niet de enige :-)!

Begin er gewoon aan en onthoud dat, eenmaal je begonnen bent met het grote ontspullen en opruimen, je daar blij en gelukkig van zal worden. En rustiger in je hoofd. Dus, stop met uitstellen en ga ervoor!

Lees verder “‘Ontspul-vragenlijst’”

Opruimen is duurzaam!

We leven in een maatschappij waar spullen ‘goedkoop’ en heel gemakkelijk te verkrijgen zijn. Waar men vroeger leerde om spaarzaam en zuinig te zijn, heeft de consumptiemaatschappij veel mensen verslaafd aan kopen gemaakt.

Lees verder “Opruimen is duurzaam!”