De magie van opruimen

De magie van opruimen is tot stand gekomen vanuit mijn enthousiasme voor opruimen en creatief bezig zijn, vanuit mijn liefde voor interieurs en mooie spullen, vanuit mijn ervaring als mama van drie zonen (hoewel ook bij ons lang niet alles even vlot verloopt!), en vanuit mijn eigen zoektocht naar een duurzamer leven. Want opruimen is duurzaam! Het verandert je kijk op spullen en creëert bewustzijn. Deze ecologische invalshoek zal als een rode draad door het hele boek lopen.

Heb jij ook behoefte aan (meer) structuur, routine en rust in je dagelijkse leven?

In De magie van opruimen neem ik je mee op een wandeling door je huis. We pakken samen kamer per kamer aan en brengen stap voor stap structuur, routine en rust in je dagelijks leven. We creëren orde in de chaos en maken van je huis een thuis. Voorbij met dat slechte humeur en de stress door al die spullen om je heen, want een leger en beter opgeruimd huis zorgt ook voor meer ruimte in je hoofd en je leven.

Aan de hand van tips, stappenplannen en anekdotes help ik je om elke kamer grondig op te ruimen. Maar niet ieder systeem van opruimen en organiseren zal bij jou en je gezin passen. Je zult sommige manieren of gewoonten kunnen overnemen, maar andere zul je moeten aanpassen. Je zult moeten uitproberen en bijsturen om zo uiteindelijk tot een systeem te komen dat helemaal op maat is van jou en je gezin. De vele foto’s zullen je zin geven om van jouw huis een thuis te maken.​​​​​​​​

Zie het boek dus als een bron van inspiratie, kennis, ervaring en creativiteit, waar jij uit haalt wat je nodig hebt en wat je passend maakt voor jouw leven.


​​​​​
De magie van opruimen is beschikbaar vanaf 15 maart 2022 en kost 23,99 euro. Je kunt het kopen in je boekhandel, online of via mij (+ 6 euro verzendkosten).​​​​