Een opruimcoach?

Een passie voor structuur heb ik al m’n leven lang. Sinds ik besefte dat het plezier van een ordelijk huis en een opgeruimd leven iets is wat ik ook met anderen kan delen, krijg ik vaak de vraag: ‘Wat is dat dan precies zo’n opruimcoach?’ Wel laat me al eerst heel duidelijk zeggen wat het niet is. Een opruimcoach of professional organizer heeft niet de bedoeling om je huis om te toveren tot een leeg, clean, minimalistisch huis waar je nog amper spullen ziet. Helemaal niet. Het is net de bedoeling om van je huis een gezellige thuis te maken.

Een huis waar je je thuis voelt, is een plek die warmte en energie uitstraalt, waar je echt op je gemak bent. Het is niet eenvoudig om zo’n gezellige thuis te creëren waar je echt tot rust kan komen. Ontspullen en opruimen zijn vaak een belangrijke eerste stap.

Je krijgt een georganiseerd huis door enkel die spullen bij te houden waar je blij van wordt of die je echt nodig hebt en door deze dan een vaste, logische plek te geven. Je verliest dus geen energie, tijd, plaats en geld meer aan overbodige spullen en je krijgt je huis snel opgeruimd. Met als resultaat dat je meer tijd over hebt voor dingen die je leuk en belangrijk vindt. 

Opruimen is een manier om meer of opnieuw orde te scheppen in je leven. Het geeft je zelfvertrouwen een boost en zorgt voor meer inzichten. Al opruimend ontdek je wie je bent en wat je eigenlijk echt wilt doen in je leven.

Opruimen is niet recht leggen wat scheef ligt, maar het is de confrontatie aangaan met je spullen en met jezelf.

Investeren in een opruimcoach is daarom investeren in je toekomst. Beroep doen op een professional organizer is een éénmalige investering waar je een leven lang van kan genieten. Een opruimcoach reikt je principes, inzichten en houvast aan om nadien alleen aan de slag te gaan en zet je op weg naar een blijvende verandering.